Wednesday, February 22, 2012

Celaka dunia akhirat – Hadi
Setiap calon Pas yang bertanding dalam pilihan raya diwajibkan berbai’ah, satu bentuk pengakuan yang lebih besar dan berat daripada bersumpah, kata Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang hari ini.

Ini bagi menentukan calon tidak menyeleweng dari dasar Islam, cara dan matlamatnya, kata beliau.

Abdul Hadi berkata, sesiapa yang melanggar bai’ah yang dibuat “maka akan celaka dunia dan akhirat”.

Beliau turut menyentuh dakwaan kalangan tertentu kononnya Pas sudah menyeleweng daripada dasar Islamnya apabila membawa konsep negara berkebajikan.

“Jawapannya, Pas tetap dipelihara oleh undang-undang tubuhnya yang menghalang daripada melakukan sesuatu yang menyeleweng daripada Islam,” kata Abdul Hadi dalam satu kenyataan di sini.

Dalam pada itu, beliau mendakwa negara kebajikan yang dilakukan Barisan Nasional (BN) berunsurkan rasuah demi kemenangan pilihan raya. — BERNAMA

MM: Sejak bila bai'ah ini berlaku? Kalau dari dulu, macam mana dengan Hasan Ali, adakah Hasan Ali celaka dunia akhirat? Kawan nak tunggu apa komen Hasan Ali.
Tentang dakwaan Hadi negara kebajikan yang dibawa oleh BN adalah rasuah, cerdik ke tidak Presiden Pas ni. Kalau kerajaan tidak berbuat apa-apa dikatanya kerajaan rasuah, negara tiada pembangunan, rakyat hidup melarat tapi bila BN buat kebajikan lain pula ceritanya. Bangang betullah dia ni. Kawan harap Hadi duduk diam-diam kerana bila dia buka mulut, secara tidak langsung dia menunjukkan kebodohannya.

No comments:

Post a Comment